[et_pb_fullwidth_header_extended title=”Pædagogisk praksis og undervisning ” title_fancyline=”on” title_before_after=”before” title_fancy_orientation=”center” background_layout=”dark” text_orientation=”justified” exclude_pages=”off” exclude_posts=”off” search_max_width_on_off=”off” background_gradient=”on” background_gradient_type=”radial” background_gradient_color_one=”#008193″ background_gradient_color_two=”rgba(0,129,147,0.8)” particles_effect=”on” admin_label=”Fullwidth Header Extended, Pædagogisk praksis og undervisning ” _builder_version=”4.2.1″ title_font=”|on||on|” title_font_size=”50px” subhead_font_size=”20px” title_font_size_tablet=”45px” title_font_size_phone=”21px” title_font_size_last_edited=”on|tablet” subhead_font_size_tablet=”” subhead_font_size_phone=”16px” subhead_font_size_last_edited=”on|desktop” custom_css_main_element=”height: 300px;” saved_tabs=”all”][/et_pb_fullwidth_header_extended]

Pædagogisk praksis og undervisning

Hvordan arbejdes der konkret med FN’s verdensmål i undervisningen og den pædagogiske praksis. Herunder samler vi eksempler på, undervisningsforløb og undervisningsmateriale om verdensmålene.

 

Tuborgfondet støtter gode ideer

Har du en ide, som kan gøre en forskel? Tuborgfondet arbejder for, at alle unge kender og engagerer sig i Verdensmålene. Der findes mange gode ideer til at skabe forandring og som kan gøre en forske for mennesker og miljø. Tuborgfondet vil gerne hjælpe disse gode ideer på vej, og sætter derfor fokus på at støtte unge i foreninger, i studiemiljøer, i lokalområder og i erhvervslivet til at gøre Verdensmål til konkrete mål i hverdagen.

Læs mere her

Digital læringssite om FNs verdensmål

Som underviser og elev på ungdomsuddannelserne kan du på dette digitale læringssite finde viden om de 17 nye verdensmål, baggrundsinformation om verdens udviklingstilstand og tendenser, samt konkrete øvelser til netop dit fag.

UNESCO Undervisningsmateriale samt vejledning til skoler om bæredygtige tiltag

Find masser af god undervisningsmateriale og inspiration til hvordan man kan arbejde med bæredygtig udvikling og globalt medborgerskab i forskellige fag og på tværs af fag. Og find inspiration til hvad man som skole kan gøre for at skabe en bedre og mere bæredygtig verden, og læs om konkrete forslag i vejledningen ”Bliv Klima Klar” her.

Verdenstimen – undervisningsmateriale, plakater, grafik etc.

Verdens Bedste Nyheder har taget initiativ til Verdenstimen, som hvert år i september (uge 36) udbreder kendskabet til Verdensmålene på grundskoler og ungdomsuddannelser i Danmark. Materialet er udarbejdet i samarbejde med en række danske NGO’er og undervisningsorganisationer, og er frit tilgængelig for alle.

Find inspiration og materiale til både specifikke fag, og til mere tværfaglige forløb, og download eller bestil plakat med verdensmålene.

Globale Gymnasier – undervisningsmateriale

Globale Gymnasier – et netværk af gymnasier, der arbejde med uddannelse og dannelse i et globalt perspektiv, har udviklet en del undervisningsmateriale, som lærere frit kan benytte. Her findes både materiale som knytter sig direkte til enkelte fag, og materiale til tværfaglige projekter, miniforløb og inspiration til at flytte undervisningen ud i virkeligheden og gøre verden til klasseværelset. Læs mere her.   

MUNDU Center for global dannelse – undervisningsmateriale, kurser, seminarer etc.

MUNDU er en selvstændig organisation, hvis primære formål er at bidrage til, at flere opfatter sig selv som verdensborgere og får den nødvendige globale dannelse til at være med til at skabe en god og bæredygtig fremtid. Global undervisning er med andre ord deres hovedformål.

Læs her om undervisningsmateriale, kurser, seminarer etc. som MUNDU har udviklet til undervisere i grundskolen og på ungdomsuddannelserne.