Viden og inspiration

Viden og inspiration

Der er udgivet store mængder af materiale om FN’s verdensmål som artikler, film, podcast, bøger etc. Vi har samlet det vigtigste i forhold til FN’s verdensmål og undervisning.

 

Baggrund og grafik om FN’s verdensmål

Verdensmålene er en fælles kurs mod en bæredygtig fremtid sat af FN. De består af i alt 17 mål – og hele 169 delmål – som handler om at løse mange af klodens største problemer inden 2030. Vi skal gøre en ende på ekstverderem fattigdom og sult på globalt plan, mindske ulighed, og bekæmpe klimaforandringer. Find baggrundsmateriale, grafik over verdensmål etc. på Verdens bedste nyheder.

Kate Raworths bud på en ny økonomisk tænkning

Den internationalt anerkendte økonom Kate Raworth giver med Doughnut-økonomi et bud på en ny økonomisk tænkning, hvor vi bevæger os væk fra den dominerende tænkning om at alt handler om vækst, og sætte fokus på bæredygtighed som helt central for økonomisk tænkning. Økonomi skal ikke længere vækste, økonomi skal trives.

Læs artikel om Kate Raworths Doughnut-økonomi her.

Se og hør bl.a. Kate Raworth på TED Talk her.

Hør om Kate Raworths bog ”Doughnut-Økonomi – Syv principper for en fremtidig økonomi” på podcasten ”Supertanker: En bæredygtig doughnut” fra januar 2019 her.

Læs, orientér dig og find inspiration på Kate Raworths website, som er fyldt med videoer, podcasts, animations, blogs etc.

Steen Hildebrandts publikation ’Verdensmålene – det vigtigste punkt på dagsorden’

Publikationen indeholder artikler om bæredygtighed og verdensmålene, som har været bragt i Ugebrevet Mandag Morgen. Særligt vil jeg anbefale artiklerne ’Det der tæller, skal tælles og fortælles’, ’Om planetarisk husholdning og forvalterskab’ og ’Mål, grænser og bundlinjer for bæredygtigt lederskab’. Læs publikation ’Verdensmålene – det vigtigste punkt på dagsorden’ her.

Hør også podcast med Steen Hildebrandt:

De 17 verdensmål ifølge Mogens Lykketoft

Mogens Lykketoft, socialdemokrat, forhenværende MF, minister, folketingsformand og formand for FN’s Generalforsamling om verdensmålene i forskellige videoer. Se videoer her.

Mogens Lykketoft medvirker også i afsnit 1 og 6 i podcastserien: Mens vi venter på, verden går under, der udgives sammen med undervisningsmateriale på verdensmaalene.dk. Hør podcast her.

Historier om verdensmålene

Hvis du er til flere podcast kan du også høre interessante oplægsholdere og debatter i relation til alle 17 verdensmål på podcastserien ”Historier om Verdensmålene” her.