Antallet af unge, der vælger en erhvervsuddannelse er steget med 3 pct. i år – i forhold til sidste år. ”Det er glædeligt og viser med stor tydelighed, at intentionerne bag reformen var rigtige og at indsatsen virker. Vi vidste, der ville være tale om et langt sejt træk, så det er glædeligt, at den hidtidige tendens er brudt,” siger formand for Lederforeningen for VUC Verner-Rylander Hansen.

I juli og august begyndte 29.300 elever på en af landets erhvervsuddannelser. Det er en stigning på tre procent i forhold til samme periode sidste år, hvor tilgangen var ca. 28.300. Det første år, efter erhvervsuddannelsesreformen trådte i kraft, skete der et fald på 10 procent i tilgangen til erhvervsuddannelsernes grundforløb, men det fald er nu vendt til en lille fremgang, oplyser Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling.

Tallene glæder VUC, der spiller en væsentlig rolle i reformen med at klargøre de unge og unge voksne, der ikke har det nødvendige 2-tal i matematik og dansk. Formand for Lederforeningen for VUC Verner Rylander-Hansen siger om de nye tal:

”Det er opmuntrende, at den vedtagne og fornuftige erhvervsuddannelsesreform nu slår igennem, og at det store fald i antallet ansøgere er bremset – og tilmed vendt til en fin stigning her i år ét efter reformen. VUC har fået til opgave at løfte de unge og unge voksne, der mangler et 2-tal i matematik og dansk, sådan, at de kan blive optaget på en erhvervsuddannelse. Den opgave gennemfører landets VUC’er i et frugtbart samarbejde med landets erhvervsskoler. Og vores egne undersøgelser tyder på, at det især er der, hvor samarbejdet er tæt og formaliseret, at indsatsen virker.”

”De mange gode lokale samarbejder mellem erhvervsskolerne og VUC’erne virker tydeligvis. Vi løser sammen en opgave, der skal realisere målene i erhvervsuddannelsesreformen. Og meget tyder på, at den fælles indsats, der giver deltagerne både de almene kompetencer, de har brug for, og et nyttigt kig ind i de erhvervsfaglige uddannelser, er effektiv,” siger Verner Rylander-Hansen.

Se VUC’s undersøgelse af samarbejdet med erhvervsskolerne her.