Fra højre mod venstre: Afdelingsleder Jan Bodholdt; Direktør Niels Henriksen; Bestyrelsesformand Per Skovgaard Andersen; Projektchef Kristian Madsen og Projektleder Flemming Nielsen

VUC Storstrøm vandt her i foråret en flot international pris for deres fjernundervisningssystem ”Global Classroom”.

Projektet fik en sølvpris i ”Best Practice in Distance Learning, Programming for Videoconferencing”, der regnes som en af verdens mest prestigefyldte priser for fjernundervisning og årligt uddeles af United States Distance Learning Association (USDLA).

Første gang til europæisk organisation
”Prisen har været uddelt i 13 år, og det er, så vidt vi ved, første gang, at en europæisk organisation vinder,” siger en stolt Kristian Madsen, der er projektchef på VUC Storstrøm.

Prisen er med til at styrke det internationale netværk, der er livsvigtigt for, at VUC Storstrøms vision om live-video-fjernundervisning bliver en realitet.

”Vi arbejder med Global Guest Teacher-konceptet, hvor vi kan bruge undervisere fra andre dele af verden, fordi vi har et velfungerende videokoncept, og det kræver netværk. Så hjælper det, at vi kan vise, at der er kvalitet i vores arbejde,” pointerer Kristian Madsen.

Fakta om Global Classroom
Global Classroom er et webbaseret undervisningsprogram, der via en kombination af video, smartboards og et særligt computerprogram har skabt helt nye muligheder inden for fjernundervisning.

Programmet gør det muligt for kursisterne at deltage live og direkte i deres undervisning hjemmefra eller gense undervisningen på et senere tidspunkt. Programmet har siden 2011 kørt som pilotprojekt for to hf-klasser hos VUC Storstrøm, og det har blandt andet skabt nye muligheder for kursister, der normalt ikke vil kunne følge gængs klasseundervisning på grund af transport, lettere handicap eller hente-bringetider for børn i institutioner.

CELF og VUC Storstrøm er partnere i projektet.

Vil du vide mere? Kontakt projektchef Kristian Madsen, VUC Storstrøm, tlf. 5488 1715