Tak til Mette Frederiksen og S for dagens udmelding om at skrotte omprioriteringsbidraget for alle uddannelser og en pulje på 50 mio. kr. til at forhindre VUC-lukninger.

Danske HF & VUC vil gerne kvittere for dagens udmelding fra Mette Frederiksen om, at S vil sætte en stopper for omprioriteringsbidraget og derudover er klar med pulje på 50 millioner kroner til sårbare VUC-afdelinger.

VUC uddanner også den enlige mor, som tager en HF, den voksne med mange afbrudte uddannelsesforløb, ordblinde etc., og har derfor en væsentlig rolle i samfundet med at sikre, at der også reelt er et tilbud om uddannelse og efteruddannelse til alle. En rolle der i de seneste år er blevet presset af både besparelser, konjunkturer og politiske reformer på uddannelsesområdet.

Det er en rigtig god investering for samfundet at sikre ordentlige vilkår til, at så mange som overhovedet muligt kan uddanne og efteruddanne sig, og at det er en mulighed – uanset hvem du er, og hvor du bor.  Derfor er det også en rigtig god ide med støtte til de VUC-afdelinger, som de seneste år af forskellige årsager er blevet sårbare for lukning.

Det er samtidig helt afgørende også at få fjernet omprioriteringsbidraget, da støtte til udvalgte områder med den ene hånd ikke nytter meget, hvis den anden hånd fortsætter med massive besparelser.

Se omtale i medier

Se også omtale af høring om VUC’s samfundsopgave.