Danske Erhvervsskoler – Lederne, Lederforeningen for VUC og Gymnasieskolernes Rektorforening opfordrer i en fælles pressemeddelelse eleverne på ungdomsuddannelserne til at opføre sig ordentligt, når de i næste uge tager på vinterferie i Prag.

De tre skolelederforeninger tog i efteråret 2013 stærkt afstand fra, at flere rejsearrangører markedsførte drukrejserne i uge 7 i skolernes navn. Det er ikke skolerne, der står bag disse ture, og der er ingen lærere eller ledere med fra skolerne til at hjælpe de unge på denne slags ture. Det skal tydeliggøres overfor forældre og elever, så de ikke får opfattelsen af, at skolen står inde for de unges sikkerhed, mener foreningerne.

”Det er forkasteligt, at rejsearrangørerne markedsfører turene på billig alkohol og druk overfor de unge. Det er naturligvis ikke op til os, hvad eleverne på ungdomsuddannelserne gør i deres ferie og fritid, men vi vil minde de unge om, at de er gæster i et andet land og derfor have en ordentlig adfærd, når de rejser udenfor landets grænser,” mener Danske Erhvervsskoler-Lederne, Lederforeningen for VUC og Gymnasieskolernes Rektorforening.

Skolelederforeningerne hilser det velkomment, at Forbrugerombudsmand Henrik Øe er gået ind i sagen omkring drukrejserne og har anmeldt et af selskaberne for at bruge alkohol i sin markedsføring overfor unge under 18 år. Det er også positivt, at Forbrugerombudsmanden har indkaldt rejseselskaberne til møde for at rådgive dem om fremtidig markedsføring overfor de unge.

Yderligere kommentarer fås hos:
Direktør Helle Otte, Gymnasieskolernes Rektorforening, mobil: 24 21 12 81
Direktør Lars Kunov, Danske Erhvervsskoler, mobil: 20 72 03 21