Pressemeddelelse udsendt den 28. februar 2017.

Skal en 16-årig med store udfordringer fra folkeskolen behandles på samme måde som den modne 20-årige og den nu afklarede 29-årige? Ekspertudvalget behandler 15-30 årige som én gruppe i deres forslag til en ny forberedende uddannelsesinstitution, og vi risikerer derfor at svække tilbuddet til en stor gruppe af unge over 18.

”Der er gode takter i Hermanns nye ungdomsskole til de svageste unge. Men hvis man fjerner det almene voksentilbud fra de faglige voksenuddannelsesmiljøer på VUC-skolerne, så risikerer gruppen fra 18-30 år at stå med intet eller et meget ringere uddannelsestilbud”, udtaler Verner Rylander Hansen, formand i danske VUC’ers Lederforening.

Ekspertudvalget er uklar i sin anbefaling om, hvordan voksenuddannelsesmiljøerne, fx på VUC, fremover skal have mulighed for at tilbyde almen voksenuddannelse (avu) for de 18-30 årige. Verner Rylander-Hansen er klar i mælet om, hvor vigtigt det er at adskille de 15-18 årige fra de 18-30 årige.

”Der er meget stor forskel på at tale om indsatser fra den 16-årige med store udfordringer fra folkeskolen – og så til den modne 20-årige eller den nu afklarede 29-årige. Vores tilgang på VUC er, at unge over 18 år skal behandles som voksne. Vi skal tale de unge op og have forventninger til dem. De skal være sammen med andre voksne, og vi skal tilbyde dem den fornødne fleksibilitet i forhold til, hvor de er i livet”, lyder meldingen fra VUC-formanden.

Verner Rylander-Hansen mener, at der er brug for et stærkt voksenuddannelsestilbud i fremtiden og frygter, at det vil forsvinde, hvis regeringen gør Stefan Hermanns forslag til lov.

Kontakt for yderligere kommentarer eller citater:
Lederforeningen for VUC: Formand, Verner Rylander-Hansen 6040 3500
Næstformand, Peter Zinckernagel 4015 6505

Kontakt for yderligere fakta og cases:
Presseansvarlig Eva Åkerman, VUC, 2210 1725
Faglig konsulent Morten Brock, 6068 2048

Se VUC’s Facebookside:
facebook.com/vuc.dk