[et_pb_fullwidth_header_extended admin_label=”Fullwidth Header Extended, Skaber Nye Veje” title=”Skaber Nye Veje” title_fancyline=”on” title_before_after=”before” title_fancy_orientation=”center” background_layout=”dark” text_orientation=”center” exclude_pages=”off” exclude_posts=”off” search_max_width_on_off=”off” background_gradient=”on” background_gradient_type=”radial” background_gradient_color_one=”#008193″ background_gradient_color_two=”rgba(0,129,147,0.8)” particles_effect=”on” disabled_on=”off|off|off” _builder_version=”3.26.6″ title_font=”|on||on|” title_font_size=”50px” subhead_font_size=”20px” z_index_tablet=”500″ title_font_size_phone=”25px” title_font_size_last_edited=”on|phone” title_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” title_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” title_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” subhead_font_size_phone=”16px” subhead_font_size_last_edited=”on|desktop” subhead_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” subhead_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” subhead_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” content_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” content_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” content_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” input_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” input_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” input_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” search_button_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” search_button_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” search_button_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” button_one_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” button_one_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” button_one_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” button_two_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” button_two_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” button_two_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” box_shadow_horizontal_tablet=”0px” box_shadow_vertical_tablet=”0px” box_shadow_blur_tablet=”40px” box_shadow_spread_tablet=”0px” box_shadow_horizontal_button_one_tablet=”0px” box_shadow_vertical_button_one_tablet=”0px” box_shadow_blur_button_one_tablet=”40px” box_shadow_spread_button_one_tablet=”0px” box_shadow_horizontal_button_two_tablet=”0px” box_shadow_vertical_button_two_tablet=”0px” box_shadow_blur_button_two_tablet=”40px” box_shadow_spread_button_two_tablet=”0px” custom_css_main_element=”height: 300px;” saved_tabs=”all” button_one_letter_spacing_hover=”0″ button_two_letter_spacing_hover=”0″ /]

VUC – Skaber Nye Veje

Nogle vil sige, det ligger i den måde, vi ser på verden omkring os: At lige adgang til uddannelse er essentiel for en bæredygtig og demokratisk udvikling af vores samfund. Andre vil sige, at det handler om den måde, vi møder unge og voksne. At det altid begynder dér, hvor de er – fagligt og personligt. Man kan også sige, som vi ofte selv gør, at det særlige ved VUC er, at vi skaber nye veje.

Vi er her for, at den enkelte kan flytte sig så langt som muligt, uanset hvor de er i livet. Vi vil udfordre dem. Vi vil have dem til at opleve, at der faktisk er noget, som de endnu ikke ved, at de kan. Vi vil have dem til at tro på egne evner og mærke værdien af at sætte nye mål.

I praksis gør vi det gennem fleksible og målrettede uddannelsestilbud. Vi gør det ved at give alle adgang til livslang læring og undervisning af højeste kvalitet. Hos os får de faglighed og vigtige kompetencer – til den videre uddannelse, til det gode job de allerede har, eller det nye de drømmer om. Og vi gør det ved at skabe en kultur, hvor der er plads til mangfoldighed og plads til at ville noget forskelligt. Vi gør det ved at bygge oven på det, de hver især har med i bagagen. Med den viden, at mangfoldighed er en ubetinget styrke.

Vi brænder for det, vi gør. Sådan har det altid været. Vi brænder for fagene, pædagogikken og for at få ting til at lykkes i fællesskab. Det er, når vi gør ting sammen, at vi får det bedste frem. I mennesker. I løsninger. I kampen for, at uddannelse og kompetenceudvikling bliver ved med at være en mulighed for alle. Vi er det parallelle uddannelsessystem – og det er unikt for Danmark. Det handler om ansvar og forpligtelse. Det handler om, at alle har værdi.

Det er en naturlig del af den rolle, vi har; at se hvert enkelte menneskes potentiale og bringe det i spil på en ligeværdig måde. Alle har noget at byde ind med. Alle har deres veje. Og det er der værdi i for samfundet og den enkelte.

Vi er her for at bygge bro og bidrage til sammenhængskraft og fortsat mobilitet for det danske samfund. Til det hører, at vi sørger for at skabe nye veje – for alle.