Generelt om CSS klasser

Disse bruges til at tilføje CSS (layout kode), når man vil lave variationer af default layoutet.

De tilføjes under elementets Avanceret > CSS Klasse. De kan tilføjes til sektioner, rækker, kolonner eller moduler (billeder, tekst mm.).

Billeder

Runde hjørner på billedmoduler:
Tilføj klassen rund til billedemodulet

Billedestørrelser – anbefalinger

  1. Header billeder: omkring 1700px i bredden
    1. Størrelsen i kb omkring max 500kb
  2. Person- og modul-billeder mm.: 1000px i bredden
    1. Størrelsen i kb omkring max 2-300kb

Globale elementer

Globale elementer er indhold, som bliver vist flere steder på hjemmesiden. Det er smart at bruge, når man vil slippe for at skulle redigere det samme indhold flere steder.

Globale elementer (og under-elementer som rækker og moduler) har grøn baggrundsfarve på redigeringssiden. Hvis man ændrer indholdet i et globalt element, slår det igennem alle steder, hvor det globale element er i brug.

Et globalt element kan redigeres på en af de sider, hvor det ligger, eller det kan redigeres i Divi Biblioteket. Det kan ligeledes tilføjes fra biblioteket, når man redigerer en side.

Deaktivér et elements global funktion

På den enkelte side med det enkelte globale element kan man deaktivere den globale funktion. Klik på de tre prikker og vælg “Deaktiver global”. Nu fjernes den grønne baggrundsfarve på elementet.

Det at deaktivere den globale funktion på én instans af elementet på én side, påvirker ikke det globale element alle andre steder på hjemmesiden. Dette kan man fx bruge, hvis man vil duplikere et globalt element og genbruge fx et sektionslayout på en side. Så kan man deaktivere global efter man har kopieret sektionen.

Rette i tekster

Brug “Redigér side” eller “Visuel bygger”

OBS!! Træk ikke i elementerne, når du bruger “Visuel bygger” (det kommer ikke til at se godt ud på alle skærmstørrelser).

Farver

Lyseblå

HEX: #d7dfdc

Baggrundsfarve: tilføj klassen bg-lyseblaa

Mørkeblå

Hex: #314b58

Baggrundsfarve: tilføj klassen bg-moerk

Blågrøn (Videnscenter)

Hex: #bfd2cf

Baggrundsfarve: tilføj klassen bg-blaagroen

Mørkeblå gradient

Baggrundsfarve: tilføj klassen bg-gradient

Bruges fx på infografik-sektionen på forsiden.