Om os

Danske HF & VUC og Danske HF & VUC (Bestyrelserne) varetager interesserne for landets 30 VUC’er, der er fordelt på 67 afdelinger i hele Danmark. De to foreninger arbejder for at udbrede kendskabet til VUC’s uddannelser, og for at sikre at VUC’erne fortsat kan tilbyde undervisning af høj kvalitet til de unge og voksne, som har brug for at uddanne sig i et voksenpædagogisk læringsmiljø.

Danske HF & VUC (Bestyrelserne) og Danske HF & VUC lægger linjen for VUC’s overordnede uddannelsespolitiske indsats, kommunikation og samarbejdet med andre uddannelsespolitiske interessenter.

VUC’erne arbejder for at skabe nye veje for unge og voksne, der ikke tog den lige vej gennem uddannelsessystemet, som ønsker at skifte spor rent jobmæssigt, eller som ønsker at videreuddanne sig. Uddannelserne på VUC spænder fra fag på grundskoleniveau til gymnasialt niveau på hf samt ordblindeundervisning og undervisning på virksomheder (voksen- og efteruddannelse). VUC’erne ønsker at skabe de bedste betingelser for de mennesker, der har brug for et fleksibelt uddannelsestilbud, hvad enten de har brug for at læse et enkelt fag ad gangen eller vil hurtigere i gang med en videregående uddannelse med en etårig uddannelsespakke.