Fire nye hf ASF-klasser på VUC

22. jan 2024

Unge med en autismediagnose får fremover endnu bedre muligheder for at tage en ungdomsuddannelse med de nye ASF-klasser.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har offentliggjort, hvor de seks nye permanente ASF-klasser (Autisme Spektrum Forstyrrelse) skal placeres.

Af de seks nye klasser bliver fire af dem oprettet på hf, og alle fire klasser bliver placeret på et VUC. Der er tale om Københavns VUC (KVUC), HF & VUC Nords afdeling i Hjørring, HF & VUC Nordsjællands afdeling i Hillerød og VUC Storstrøms afdeling i Nykøbing-Falster.

Dermed kommer det samlede antal ASF-klasser med hf op på ni, hvoraf de syv af klasserne ligger på et VUC.

Formand for Danske HF & VUC, Pernille Brøndum, er begejstret for, at de nye ASF-klasser bliver placeret på VUC’erne:

”Vi ser det som en stor anerkendelse af vores arbejde med inklusion og denne særlige målgruppe. Det er vigtigt, at alle får mulighed for at tage en ungdomsuddannelse uanset deres forudsætninger, og her er unge med autisme ingen undtagelse. Unge med autisme kan sagtens tage en uddannelse, hvis tilbuddet er tilpasset deres behov, og vi er glade for at se, at politikerne begynder prioritere det højere,” siger hun.

En ASF-klasse er for unge med en autismediagnose, og der er max 12 personer i en klasse. Uddannelsen tager to år ligesom en ordinær hf. Du kan læse mere om de nye ASF-klasser her.

Fra skoleåret 2024/2025 vil man kunne tage en hf i en ASF-klasse på følgende VUC’er: KVUC (to klasser), Aarhus HF & VUC, HF & VUC Nordsjælland, VUC Storstrøm, Herning HF & VUC og HF & VUC Nord.

Seneste nyheder
Hf på VUC er en vigtig vej til velfærdsuddannelserne

Hf på VUC er en vigtig vej til velfærdsuddannelserne

Hele 90 procent af kursisterne er enten i beskæftigelse eller i gang med en uddannelse to år efter, de har afsluttet deres hf-uddannelse på VUC. Og rigtig mange vælger at søge mod de stærkt efterspurgte professionsuddannelser til velfærdsområdet, viser en dugfrisk...

Hvorfor straffer vi voksne, der vil tage en uddannelse?

Hvorfor straffer vi voksne, der vil tage en uddannelse?

Af Pernille Brøndum, formand for Danske HF & VUC, og Asger Kjær Sørensen, forperson for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning I Danmark bryster vi os af vores uddannelsessystem. Vi er fælles om regningen gennem skatten, så alle har mulighed for at tage en...

Partnerskaber kan være en løsning på de vilde problemer

Partnerskaber kan være en løsning på de vilde problemer

Der er gode muligheder for at skabe bedre sammenhæng i uddannelsessystemet med partnerskaber. Det kan endda være en af de vilde løsninger, samfundet har brug for. Det var temaet for dette års VUC deler viden-konference, der blev afholdt den 4. oktober. Det er blevet...