Fire nye hf ASF-klasser på VUC

22. jan 2024

Unge med en autismediagnose får fremover endnu bedre muligheder for at tage en ungdomsuddannelse med de nye ASF-klasser.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har offentliggjort, hvor de seks nye permanente ASF-klasser (Autisme Spektrum Forstyrrelse) skal placeres.

Af de seks nye klasser bliver fire af dem oprettet på hf, og alle fire klasser bliver placeret på et VUC. Der er tale om Københavns VUC (KVUC), HF & VUC Nords afdeling i Hjørring, HF & VUC Nordsjællands afdeling i Hillerød og VUC Storstrøms afdeling i Nykøbing-Falster.

Dermed kommer det samlede antal ASF-klasser med hf op på ni, hvoraf de syv af klasserne ligger på et VUC.

Formand for Danske HF & VUC, Pernille Brøndum, er begejstret for, at de nye ASF-klasser bliver placeret på VUC’erne:

”Vi ser det som en stor anerkendelse af vores arbejde med inklusion og denne særlige målgruppe. Det er vigtigt, at alle får mulighed for at tage en ungdomsuddannelse uanset deres forudsætninger, og her er unge med autisme ingen undtagelse. Unge med autisme kan sagtens tage en uddannelse, hvis tilbuddet er tilpasset deres behov, og vi er glade for at se, at politikerne begynder prioritere det højere,” siger hun.

En ASF-klasse er for unge med en autismediagnose, og der er max 12 personer i en klasse. Uddannelsen tager to år ligesom en ordinær hf. Du kan læse mere om de nye ASF-klasser her.

Fra skoleåret 2024/2025 vil man kunne tage en hf i en ASF-klasse på følgende VUC’er: KVUC (to klasser), Aarhus HF & VUC, HF & VUC Nordsjælland, VUC Storstrøm, Herning HF & VUC og HF & VUC Nord.

Seneste nyheder
Q & A: Mød den nye formand for Danske HF & VUC (Bestyrelserne)

Q & A: Mød den nye formand for Danske HF & VUC (Bestyrelserne)

Birgit Lise Andersen blev den 18. april valgt til formand for Danske HF & VUC (Bestyrelserne). Hun vil arbejde for endnu bedre uddannelser og mere data i bestyrelsesarbejdet. Hvad ser du frem til i dit virke som formand for Danske HF & VUC (Bestyrelserne)? Jeg...

Bedre transport er afgørende for unges uddannelse på landet

Bedre transport er afgørende for unges uddannelse på landet

Der bor færre på landet end i byerne. Men derfor behøver uddannelsestilbuddene ikke at være ringere. Det var et af de budskaber, der blev fremført på VUC Årsmøde 2024. Få busserne tilbage på vejene! Det var en af de vigtigste pointer, da Mette Pless, Ph.d. og...