HF&VUC NORD vinder årets uddannelsespris

19. apr 2024

VUC Uddannelsespris 2024 blev overrakt under årsmødet, og i år var det HF&VUC NORD, der kunne tage prisen med hjem.

Stærkt samarbejde mellem undervisere, nærværende aktiviteter på et højaktuelt tema og et stærkt fokus på elevernes læring, tilegnelse af handlekompetence, kendskab til et bredere bæredygtighedsperspektiv og uddannelsesmuligheder.

Det var nogle af de ting, som dommerpanelet lagde vægt på, da de udpegede et lærerteam fra HF&VUC NORD som vinderne af VUC Uddannelsespris 2024.

Det er 11. gang, at VUC Uddannelsespris bliver uddelt. Vinderne får 25.000 kroner til deres skoler. Årets dommerkomité bestod af Ane Qvortrup, professor og leder af Center for Gymnasieforskning, SDU, Lena Søllingvraa Lindblad, bestyrelsesmedlem i Danske HF & VUC og rektor på HF &VUC Randers og Susanne Murning, chefkonsulent i Danske HF & VUC. I år var der indstillet seks spændende projekter til prisen.

Lærerteamet fra HF&VUC NORD har haft til opgave at opstarte en ny toårig hf-linje: HF Bæredygtighed. Formålet med linjen er at gøre bæredygtighed mere tilgængeligt, nærværende og lokalt for kursisterne gennem undervisningen. Kursisterne har blandt andet skulle arbejde med opsamling af regnvand ved skolen, og hvordan man kan gøre kantinedriften mere bæredygtig. De har arbejdet med, at kursisterne skal have konkret viden om, hvordan de selv kan handle frem for at have et fokus på klimakatastrofer.

Det er underviserne selv, der har taget initiativet til den nye linje, og de har været med til at udforme indholdet. De har blandt andet haft besøg af kokken Rasmus CK, der har givet kursisterne et indblik i, hvordan tænker bæredygtighed ind i alle processer i madlavning.

Netop det nærværende og lokale element, var med til, at dommerpanelet i år valgte lærerteamet fra HF&VUC NORD som vinderne af årets uddannelsespris.

De tre undervisere Sidsel Skovsgaard, Nicolai Fernandez og Kristian Larsen modtog prisen på vegne af hele lærerteamet under VUC Årsmøde 2024, der blev afholdt den 18. april.

Seneste nyheder
Q & A: Mød den nye formand for Danske HF & VUC (Bestyrelserne)

Q & A: Mød den nye formand for Danske HF & VUC (Bestyrelserne)

Birgit Lise Andersen blev den 18. april valgt til formand for Danske HF & VUC (Bestyrelserne). Hun vil arbejde for endnu bedre uddannelser og mere data i bestyrelsesarbejdet. Hvad ser du frem til i dit virke som formand for Danske HF & VUC (Bestyrelserne)? Jeg...

Bedre transport er afgørende for unges uddannelse på landet

Bedre transport er afgørende for unges uddannelse på landet

Der bor færre på landet end i byerne. Men derfor behøver uddannelsestilbuddene ikke at være ringere. Det var et af de budskaber, der blev fremført på VUC Årsmøde 2024. Få busserne tilbage på vejene! Det var en af de vigtigste pointer, da Mette Pless, Ph.d. og...