Rekruttering og inklusion på programmet til VUC’s årsmøde

14. okt 2022

”Vi skal have fjernet de bespænd, politikerne har skabt, så flere voksne kan tage en uddannelse.”

Den sætning gik igen, da Danske HF & VUC afholdt årsmøde i Nyborg den 12. oktober.

To paneler skulle debattere henholdsvis rekruttering til fremtidens arbejdsmarked og inklusion i uddannelsessystemet. Begge paneler fremhævede de gode indsatser, der er i gang, men også de bump og benspænd, der forhindrer flere i at tage en uddannelse.

”De mange bump på vejen ødelægger den fortælling vi har, om at man kan uddanne sig hele livet. For det gør man ikke, hvis man hele tiden bliver bremset af regler. Vi skal have et opgør med begrænsninger i uddannelsessystemet,” sagde Nanna Højlund, næstformand i FH.

Nanna Højlund deltog i det første panel sammen med Jannik Bay, integrations- og uddannelseschef i DA, Stina Vrang Elias, direktør i DEA, Holger Schou Rasmussen, borgmester i Lolland Kommune for Socialdemokratiet, Charlotte Høy Worm, direktør på UCL, Tue Sanderhage, direktør på Vestegnen HF & VUC og Stig Jarbøl, rektor på HF & VUC FYN, mens Clement Kjærsgaard modererede debatten.

Alle vil have gavn af inklusionstilbud

Efter den første debat gik Anita Lindquist, rektor på KVUC, på scenen sammen med en af sine kursister, Ida, der har gået på HF Inklusion. Ida fortalte om sin vej gennem uddannelsessystemet og ikke mindst mødet med mange forhindringer.

Anita Lindquist og Ida fik selskab af Camilla Lydiksen, direktør i ADHD-foreningen, Maj Thorsen, privatpraktiserende socialrådgiver, Noemi Katznelson, professor og centerleder i CeFU og Madeleine Steenberg Williams, forperson i DGS.

”Vi har lavet normalområdet så snævert, at mange falder udenfor. I virkeligheden ville alle have gavn af de indsatser, man har i inklusionsklasser,” sagde Camilla Lydiksen. Ida fra KVUC var enig og sagde, at den tilgang, man har på HF Inklusion, burde være standard.

Maj Thorsen rundede debatten af ved igen at pege på en del af løsningen – at fjerne de bespænd, der er i uddannelsessystemet.

Seneste nyheder
Folkemøde 2024

Folkemøde 2024

Danske HF & VUC deltager på folkemødet 2024, og vi er godt i gang med planlægningen. Vi opdaterer siden løbende med program for debatter og andre informationer. Hele bestyrelsen er med på Bornholm og stiller gerne op til debat. Du kan se medlemmerne og emner...

Fire nye hf ASF-klasser på VUC

Fire nye hf ASF-klasser på VUC

Unge med en autismediagnose får fremover endnu bedre muligheder for at tage en ungdomsuddannelse med de nye ASF-klasser. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har offentliggjort, hvor de seks nye permanente ASF-klasser (Autisme Spektrum Forstyrrelse) skal placeres....

Hf på VUC er en vigtig vej til velfærdsuddannelserne

Hf på VUC er en vigtig vej til velfærdsuddannelserne

Hele 90 procent af kursisterne er enten i beskæftigelse eller i gang med en uddannelse to år efter, de har afsluttet deres hf-uddannelse på VUC. Og rigtig mange vælger at søge mod de stærkt efterspurgte professionsuddannelser til velfærdsområdet, viser en dugfrisk...