AFLYST: VUC Årsmøde 2020

21. feb 2020

VUC Årsmøde 2020 er aflyst på grund af myndighedernes anbefalinger i relation til corona-virus.

 

Danske HF & VUC afholder VUC Årsmøde 2020 – torsdag den 2. april 2020, kl. 13.30-18.00 på Hotel Nyborg Strand.

Det politiske forståelsespapir mellem regeringen, SF, Radikale Venstre og Enhedslisten sætter en retning for uddannelsespolitikken de kommende år. Vi skal satse på uddannelse, bekæmpe den stigende ulighed, fremme integrationen og styrke vores velfærd lyder det blandt andet.

Ordene er store og rummer meget af det, vi i VUC altid har vægtigt højt. Hvordan kan VUC fortsat bidrage til og blive bedre til at øge den sociale mobilitet gennem uddannelse? Hvorfor er det vigtigt – for den enkelte og for samfundet? Hvilke barrierer møder vi? Hvordan kan der skabes bedre betingelser for at vi sikrer kvalitetsuddannelse til alle – uanset bopæl, social baggrund, alder, etnicitet, køn etc.? Det er spørgsmål som disse, vi vil blive klogere på og diskutere på dette årsmøde.

På årsmødet vil I blandt andet kunne høre to debatter styret af moderator Jakob Fuglsang, uddannelsesredaktør på Politiken.

Først debatten “Hvad ved vi om social mobilitet og uddannelse?” med følgende oplægsholdere:

  • Nanna Højlund (næstformand, Fagbevægelsens Hovedorganisation)
  • Lars Olsen (forfatter og sociolog)
  • Helene Pristed Nielsen (lektor, Aalborg Universitet)

Dernæst politisk debat om “Social mobilitet og uddannelse” med følgende politikere:

  • Astrid Carøe (SF)
  • Jens Joel (S),
  • Henrik Dahl (LA) (tbc)
  • Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) (tbc).

Vi slutter dagens program af med en festmiddag med underholdning og uddeling af VUC Uddannelsesprisen 2020. Se hele programmet her.

Hvis du gerne vil deltage, men ikke har modtaget en invitation, så kontakt sekretariatet i Danske HF & VUC på vuc@vuc.dk.

 

Seneste nyheder
Folkemøde 2024

Folkemøde 2024

Danske HF & VUC deltager på folkemødet 2024, og vi er godt i gang med planlægningen. Vi opdaterer siden løbende med program for debatter og andre informationer. Hele bestyrelsen er med på Bornholm og stiller gerne op til debat. Du kan se medlemmerne og emner...

Fire nye hf ASF-klasser på VUC

Fire nye hf ASF-klasser på VUC

Unge med en autismediagnose får fremover endnu bedre muligheder for at tage en ungdomsuddannelse med de nye ASF-klasser. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har offentliggjort, hvor de seks nye permanente ASF-klasser (Autisme Spektrum Forstyrrelse) skal placeres....

Hf på VUC er en vigtig vej til velfærdsuddannelserne

Hf på VUC er en vigtig vej til velfærdsuddannelserne

Hele 90 procent af kursisterne er enten i beskæftigelse eller i gang med en uddannelse to år efter, de har afsluttet deres hf-uddannelse på VUC. Og rigtig mange vælger at søge mod de stærkt efterspurgte professionsuddannelser til velfærdsområdet, viser en dugfrisk...