VUC’er topper CEPOS’ rangliste over gymnasiale uddannelser

3. apr 2024

Den 28. marts præsenterede tænketanken CEPOS deres rangliste af gymnasiale uddannelser. På årets liste rangerer flere VUC’er højt.

CEPOS har regnet på, hvilke karaktergennemsnit eleverne på de forskellige skoler kan forvente at få ud fra deres socioøkonomiske baggrund og sammenlignet tallet med det gennemsnit, som eleverne faktisk har fået ved eksamen. Forskellen mellem de to tal kalder CEPOS for ’undervisningseffekten’, og det er den forskel, der danner baggrund for deres rangliste.

I toppen af listen på en delt 4. plads finder man Nordvestsjællands HF & VUC’s Holbæk-afdeling. Ifølge CEPOS har de en undervisningseffekt på 0,4, hvilket betyder, at eleverne får et karaktergennemsnit, der er 0,4 højere, end det de kunne forvente med deres socioøkonomiske baggrund.

”Jeg er stolt over at se så mange VUC’er i top. Det beviser, at vi løfter den opgave, vi er sat i verden til. Det er dejligt at se, at unge og voksne med meget forskellige behov og udgangspunkt lykkes, når de tager hf på VUC,” siger Pernille Brøndum, der er formand for Danske HF & VUC og rektor på Nordvestsjællands HF & VUC.

På en delt 6. plads finder man yderligere fem VUC’er.

Se hele CEPOS’ liste her.

Seneste nyheder
Q & A: Mød den nye formand for Danske HF & VUC (Bestyrelserne)

Q & A: Mød den nye formand for Danske HF & VUC (Bestyrelserne)

Birgit Lise Andersen blev den 18. april valgt til formand for Danske HF & VUC (Bestyrelserne). Hun vil arbejde for endnu bedre uddannelser og mere data i bestyrelsesarbejdet. Hvad ser du frem til i dit virke som formand for Danske HF & VUC (Bestyrelserne)? Jeg...

Bedre transport er afgørende for unges uddannelse på landet

Bedre transport er afgørende for unges uddannelse på landet

Der bor færre på landet end i byerne. Men derfor behøver uddannelsestilbuddene ikke at være ringere. Det var et af de budskaber, der blev fremført på VUC Årsmøde 2024. Få busserne tilbage på vejene! Det var en af de vigtigste pointer, da Mette Pless, Ph.d. og...