Alle voksne skal med nu

25. okt 2021

Næsten 600.000 danskere har svært ved at læse, skrive og regne. Og op mod 1 mio. danskere har svage it-færdigheder. Det er både en udfordring for den enkelte og for arbejdsmarkedet. Derfor fremlægger AOF, Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier og Danske HF & VUC nu 18 konkrete forslag til en styrket almen voksen- og efteruddannelse.

Arbejdsmarkedet stiller både nu og i fremtiden krav til medarbejdernes omstillingsevne og uddannelsesniveau. Det kræver, at den enkelte medarbejders basale læse-, regne- og -it-færdigheder er på plads. For hvis man kæmper med det basale, er det svært at lære nyt.

Vi har i Danmark et velfungerende voksen- og efteruddannelsessystem. Men der er samtidig plads til forbedringer, hvis vi skal have alle med. Derfor lancerer AOF, Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier og Danske HF & VUC en fælles uddannelsesvision under overskriften alle.med.nu.

Vores vision består af tre konkrete målsætninger:

  • Gruppen af danskere med mangelfulde basale færdigheder skal halveres i 2030.
  • Der skal afsættes midler til etablering af brede samarbejder, der øger motivationen for erhvervelse af basale færdigheder.
  • Vi skal have et mere smidigt og mindre bureaukratisk voksen- og efteruddannelsessystem.

Hvis målsætningerne skal indfries, er der brug for konkrete indsatser og justeringer af de eksisterende økonomiske og lovgivningsmæssige rammer. Derfor indeholder vores vision 18 konkrete forslag til en styrket almen voksen- og efteruddannelse.

Læs mere om den fælles uddannelsesvision her.

Læs mere om de konkrete forslag her.

For mere information:

AOF Danmark: John Meinert Jacobsen, john@aof.dk, T: 24 65 15 70.

Danske Erhvervsskoler og –Gymnasier: Lars Kunov, lku@deg.dk, T: 20 72 03 21.

Danske HF og VUC: Stig Holmelund Jarbøl, shj@vucfyn.dk, T: 62 65 65 51.

 

 

Seneste nyheder
Q & A: Mød den nye formand for Danske HF & VUC (Bestyrelserne)

Q & A: Mød den nye formand for Danske HF & VUC (Bestyrelserne)

Birgit Lise Andersen blev den 18. april valgt til formand for Danske HF & VUC (Bestyrelserne). Hun vil arbejde for endnu bedre uddannelser og mere data i bestyrelsesarbejdet. Hvad ser du frem til i dit virke som formand for Danske HF & VUC (Bestyrelserne)? Jeg...

Bedre transport er afgørende for unges uddannelse på landet

Bedre transport er afgørende for unges uddannelse på landet

Der bor færre på landet end i byerne. Men derfor behøver uddannelsestilbuddene ikke at være ringere. Det var et af de budskaber, der blev fremført på VUC Årsmøde 2024. Få busserne tilbage på vejene! Det var en af de vigtigste pointer, da Mette Pless, Ph.d. og...