Fælles brev til skoler og undervisere om undervisning til svære emner

29. aug 2022

Danske HF & VUC er gået sammen med en række andre skoleforeninger og foreninger på uddannelsesområdet om et fælles brev om undervisning i svære emner.

Det er ikke alle emner, der er lige nemme at tage op i undervisningen. Det kan være emner om LGBT+-området, religion eller visse historiske begivenheder. Men uanset emnet skal lærere og undervisere tage det op i trygge rammer. Ingen lærer må føle sig presset eller truet til at undgå svære emner i undervisningen.

Derfor er Danske HF & VUC gået sammen med 11 andre foreninger på uddannelsesområdet om et fælles brev om undervisning i svære emner. I brevet lægger foreningerne op til, at der findes lokale løsninger, der passer til den enkelte skoles behov og udfordringer.

Brevet er også sendt til børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil med opfordring til at lade skolerne sætte retningslinjerne.

Du kan læse brevet til skolerne her.

Seneste nyheder
Q & A: Mød den nye formand for Danske HF & VUC (Bestyrelserne)

Q & A: Mød den nye formand for Danske HF & VUC (Bestyrelserne)

Birgit Lise Andersen blev den 18. april valgt til formand for Danske HF & VUC (Bestyrelserne). Hun vil arbejde for endnu bedre uddannelser og mere data i bestyrelsesarbejdet. Hvad ser du frem til i dit virke som formand for Danske HF & VUC (Bestyrelserne)? Jeg...

Bedre transport er afgørende for unges uddannelse på landet

Bedre transport er afgørende for unges uddannelse på landet

Der bor færre på landet end i byerne. Men derfor behøver uddannelsestilbuddene ikke at være ringere. Det var et af de budskaber, der blev fremført på VUC Årsmøde 2024. Få busserne tilbage på vejene! Det var en af de vigtigste pointer, da Mette Pless, Ph.d. og...