Fælles brev til skoler og undervisere om undervisning til svære emner

29. aug 2022

Danske HF & VUC er gået sammen med en række andre skoleforeninger og foreninger på uddannelsesområdet om et fælles brev om undervisning i svære emner.

Det er ikke alle emner, der er lige nemme at tage op i undervisningen. Det kan være emner om LGBT+-området, religion eller visse historiske begivenheder. Men uanset emnet skal lærere og undervisere tage det op i trygge rammer. Ingen lærer må føle sig presset eller truet til at undgå svære emner i undervisningen.

Derfor er Danske HF & VUC gået sammen med 11 andre foreninger på uddannelsesområdet om et fælles brev om undervisning i svære emner. I brevet lægger foreningerne op til, at der findes lokale løsninger, der passer til den enkelte skoles behov og udfordringer.

Brevet er også sendt til børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil med opfordring til at lade skolerne sætte retningslinjerne.

Du kan læse brevet til skolerne her.

Seneste nyheder
Hvad er forklaringen på, at hf stadig ikke har fundet sine ben?

Hvad er forklaringen på, at hf stadig ikke har fundet sine ben?

Af Pernille Brøndum, formand for Danske HF & VUC, Henrik Nevers, formand for Danske Gymnasier, Camilla Wang, forkvinde for Danske Professionshøjskoler og Christina Barfoed-Høj, direktør for Danmarks Evalueringsinstitut I 2017 fik hf-uddannelsen en gennemgribende...

Trepartsaftalen skal være til for de ansatte og ledige

Trepartsaftalen skal være til for de ansatte og ledige

Af Pernille Brøndum, formand for Danske HF & VUC Trepartsforhandlingerne på VEU-området er lige rundt om hjørnet. Der er ingen tvivl om, at resultatet af forhandlingerne er vigtigt. For vores samfund og arbejdsmarked ændrer sig med stor hastighed på en lang række...