Fælles brev til skoler og undervisere om undervisning til svære emner

29. aug 2022

Danske HF & VUC er gået sammen med en række andre skoleforeninger og foreninger på uddannelsesområdet om et fælles brev om undervisning i svære emner.

Det er ikke alle emner, der er lige nemme at tage op i undervisningen. Det kan være emner om LGBT+-området, religion eller visse historiske begivenheder. Men uanset emnet skal lærere og undervisere tage det op i trygge rammer. Ingen lærer må føle sig presset eller truet til at undgå svære emner i undervisningen.

Derfor er Danske HF & VUC gået sammen med 11 andre foreninger på uddannelsesområdet om et fælles brev om undervisning i svære emner. I brevet lægger foreningerne op til, at der findes lokale løsninger, der passer til den enkelte skoles behov og udfordringer.

Brevet er også sendt til børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil med opfordring til at lade skolerne sætte retningslinjerne.

Du kan læse brevet til skolerne her.

Seneste nyheder
Vi skal indfri verdensmålene i fællesskab

Vi skal indfri verdensmålene i fællesskab

Engagementet var til at føle på, da lærere og kursister var samlet i Middelfart til konferencen VUC Verdensmål 4.7 torsdag i uge 47. Konferencens tema var ”Fra viden til handling”, og i løbet af dagen mødte deltagerne en masse gode bud på, hvordan VUC’erne kan blive...

Vestegnen HF & VUC vinder VUC Uddannelsespris 2022

Vestegnen HF & VUC vinder VUC Uddannelsespris 2022

Årets vinder af VUC’s Uddannelsespris blev Vestegnen HF & VUC. Det er 12. gang, at prisen bliver uddelt. I år havde dommerkomitéen valgt, at der er ikke skulle være noget overordnet tema som tidligere år, men valgte i stedet, at alle typer af projekter kunne...