Festskrift til HF

16. dec 2019

I år er det 50 år siden, at de første HF-studenter fik den blå hue på hovedet. Det blev den 22 oktober fejret med en stor jubilæums-konference på Nationalmuseet, der blev arrangeret af Danske HF & VUC og Danske Gymnasier.

Gennem de seneste 50 år har HF sikret uddannelse og livslang læring til en helt ny gruppe i befolkningen, og på den måde bidraget afgørende til den sociale mobilitet i samfundet. Samtidig er HF også den hurtige og direkte vej til en lang stribe af de uddannelser, som holder velfærdssamfundet i gang: Sygeplejerske, lærer og pædagog for blot at nævne nogle stykker.

På jubilæums-konferencen var der oplæg af forfatter og debattør Lars Olsen, ligesom blandt andre de tidligere HF’ere forfatter Merete Pryds Helle og Thor Kristensen fra Guldfireren fortalte om, hvad HF har betydet for dem. I dette festskrift til HF kan du blive klogere på den forskel HF gør for kursisterne, og på HF’s rolle i det danske uddannelseslandskab før og nu.

Seneste nyheder
Q & A: Mød den nye formand for Danske HF & VUC (Bestyrelserne)

Q & A: Mød den nye formand for Danske HF & VUC (Bestyrelserne)

Birgit Lise Andersen blev den 18. april valgt til formand for Danske HF & VUC (Bestyrelserne). Hun vil arbejde for endnu bedre uddannelser og mere data i bestyrelsesarbejdet. Hvad ser du frem til i dit virke som formand for Danske HF & VUC (Bestyrelserne)? Jeg...

Bedre transport er afgørende for unges uddannelse på landet

Bedre transport er afgørende for unges uddannelse på landet

Der bor færre på landet end i byerne. Men derfor behøver uddannelsestilbuddene ikke at være ringere. Det var et af de budskaber, der blev fremført på VUC Årsmøde 2024. Få busserne tilbage på vejene! Det var en af de vigtigste pointer, da Mette Pless, Ph.d. og...