Festskrift til HF

16. dec 2019

I år er det 50 år siden, at de første HF-studenter fik den blå hue på hovedet. Det blev den 22 oktober fejret med en stor jubilæums-konference på Nationalmuseet, der blev arrangeret af Danske HF & VUC og Danske Gymnasier.

Gennem de seneste 50 år har HF sikret uddannelse og livslang læring til en helt ny gruppe i befolkningen, og på den måde bidraget afgørende til den sociale mobilitet i samfundet. Samtidig er HF også den hurtige og direkte vej til en lang stribe af de uddannelser, som holder velfærdssamfundet i gang: Sygeplejerske, lærer og pædagog for blot at nævne nogle stykker.

På jubilæums-konferencen var der oplæg af forfatter og debattør Lars Olsen, ligesom blandt andre de tidligere HF’ere forfatter Merete Pryds Helle og Thor Kristensen fra Guldfireren fortalte om, hvad HF har betydet for dem. I dette festskrift til HF kan du blive klogere på den forskel HF gør for kursisterne, og på HF’s rolle i det danske uddannelseslandskab før og nu.

Seneste nyheder
Vi skal indfri verdensmålene i fællesskab

Vi skal indfri verdensmålene i fællesskab

Engagementet var til at føle på, da lærere og kursister var samlet i Middelfart til konferencen VUC Verdensmål 4.7 torsdag i uge 47. Konferencens tema var ”Fra viden til handling”, og i løbet af dagen mødte deltagerne en masse gode bud på, hvordan VUC’erne kan blive...

Vestegnen HF & VUC vinder VUC Uddannelsespris 2022

Vestegnen HF & VUC vinder VUC Uddannelsespris 2022

Årets vinder af VUC’s Uddannelsespris blev Vestegnen HF & VUC. Det er 12. gang, at prisen bliver uddelt. I år havde dommerkomitéen valgt, at der er ikke skulle være noget overordnet tema som tidligere år, men valgte i stedet, at alle typer af projekter kunne...