Ny forskningsrapport: “Hvad er det særlige ved VUC?”

14. maj 2020

Hvad karakteriserer undervisningsmiljøet på VUC, og hvordan oplever kursister med afbrudte uddannelsesforløb i bagagen at blive mødt på VUC? Det undersøger en ny rapport fra Center for Ungdomsforskning.

En af VUC’s helt store styrker er, at mennesker, som af forskellige årsager ikke har fundet sig til rette på andre ungdomsuddannelser føler sig rummet på VUC. Men hvad er det særlige ved VUC, som gør, at de formår at favne en så mangfoldig kursistgruppe, og for en stor andels vedkommende også lykkes med at være et springbræt til videre uddannelse?

Det har Center for Ungdomsforskning undersøgt i forskningsrapporten ’Hvad er det særlige ved VUC? Kursisters erfaringer med læring, motivation og kulturen på VUC’. Undersøgelsen peger på, at det blandt andet er faktorer som pædagogisk og social rummelighed, fleksibilitet og tempo som formår at imødekomme kursister med forskellige udfordringer.

Analysen dækker både den 2-årige HF, HF-enkeltfag og AVU, og empirien er indsamlet på tre VUC’er fordelt jævnt i landet. Forskerne har interviewet en række forskellige kursister om deres oplevelse af VUC, og har især fokus på de kursister, der har afbrudte uddannelsesforløb bag sig.

Læs mere om undersøgelsen og download rapporten her.

Seneste nyheder
Q & A: Mød den nye formand for Danske HF & VUC (Bestyrelserne)

Q & A: Mød den nye formand for Danske HF & VUC (Bestyrelserne)

Birgit Lise Andersen blev den 18. april valgt til formand for Danske HF & VUC (Bestyrelserne). Hun vil arbejde for endnu bedre uddannelser og mere data i bestyrelsesarbejdet. Hvad ser du frem til i dit virke som formand for Danske HF & VUC (Bestyrelserne)? Jeg...

Bedre transport er afgørende for unges uddannelse på landet

Bedre transport er afgørende for unges uddannelse på landet

Der bor færre på landet end i byerne. Men derfor behøver uddannelsestilbuddene ikke at være ringere. Det var et af de budskaber, der blev fremført på VUC Årsmøde 2024. Få busserne tilbage på vejene! Det var en af de vigtigste pointer, da Mette Pless, Ph.d. og...