Ny forskningsrapport: “Hvad er det særlige ved VUC?”

14. maj 2020

Hvad karakteriserer undervisningsmiljøet på VUC, og hvordan oplever kursister med afbrudte uddannelsesforløb i bagagen at blive mødt på VUC? Det undersøger en ny rapport fra Center for Ungdomsforskning.

En af VUC’s helt store styrker er, at mennesker, som af forskellige årsager ikke har fundet sig til rette på andre ungdomsuddannelser føler sig rummet på VUC. Men hvad er det særlige ved VUC, som gør, at de formår at favne en så mangfoldig kursistgruppe, og for en stor andels vedkommende også lykkes med at være et springbræt til videre uddannelse?

Det har Center for Ungdomsforskning undersøgt i forskningsrapporten ’Hvad er det særlige ved VUC? Kursisters erfaringer med læring, motivation og kulturen på VUC’. Undersøgelsen peger på, at det blandt andet er faktorer som pædagogisk og social rummelighed, fleksibilitet og tempo som formår at imødekomme kursister med forskellige udfordringer.

Analysen dækker både den 2-årige HF, HF-enkeltfag og AVU, og empirien er indsamlet på tre VUC’er fordelt jævnt i landet. Forskerne har interviewet en række forskellige kursister om deres oplevelse af VUC, og har især fokus på de kursister, der har afbrudte uddannelsesforløb bag sig.

Læs mere om undersøgelsen og download rapporten her.

Seneste nyheder
Vi skal indfri verdensmålene i fællesskab

Vi skal indfri verdensmålene i fællesskab

Engagementet var til at føle på, da lærere og kursister var samlet i Middelfart til konferencen VUC Verdensmål 4.7 torsdag i uge 47. Konferencens tema var ”Fra viden til handling”, og i løbet af dagen mødte deltagerne en masse gode bud på, hvordan VUC’erne kan blive...

Vestegnen HF & VUC vinder VUC Uddannelsespris 2022

Vestegnen HF & VUC vinder VUC Uddannelsespris 2022

Årets vinder af VUC’s Uddannelsespris blev Vestegnen HF & VUC. Det er 12. gang, at prisen bliver uddelt. I år havde dommerkomitéen valgt, at der er ikke skulle være noget overordnet tema som tidligere år, men valgte i stedet, at alle typer af projekter kunne...