Nye tal: Hf på VUC adskiller sig markant fra andre ungdomsuddannelser

16. feb 2021

I efteråret 2020 præsenterede Arbejderbevægelsens Erhvervsråd en analyse, de havde lavet for Danske HF & VUC og Gymnasieskolerne Lærerforening. Analysen ”Hf-uddannelserne på VUC løser en vigtig uddannelsespolitisk opgave” viste blandt andet, at 9 ud af 10 hf-kursister er i job eller uddannelse to år efter, at de er blevet færdige på VUC.

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er nu endnu en gang dykket ned i tallene og har lavet et tabelsupplement til analysen, og der er kommet nogle interessante detaljer frem om kursisterne på hf-uddannelserne på VUC, og ikke mindst hvordan de adskiller sig fra elever på stx.

Tabellerne viser blandt andet at markant flere hf-kursister har børn end elever på stx og hf på gymnasier. Hele 25 procent af kursisterne på hf-enkeltfag har mindst et barn under år, mens tallet på stx er 0 procent og for hf på gymnasiet er 0,9 procent. For kursisterne på 2-årigt hf på VUC er tallet på cirka 6 procent.

Der er altså markant flere forældre på VUC’erne end på gymnasierne. Det betyder, at kursisterne på VUC også har nogle andre forpligtelser og et andet liv uden for skolen end elever på gymnasierne. Det kan for eksempel have en betydning for, hvor meget tid de har til lektier, og hvor meget fravær de har, hvis de for eksempel har et barn hjemme med sygdom.

Det hænger meget godt sammen med, at hf-kursisterne på VUC generelt er ældre end elever på stx eller hf på gymnasiet. Aldersfordelingen er også bredere på VUC’erne end på gymnasierne. Det betyder igen, at kursisterne på VUC er voksne og har et andet udgangspunkt end eleverne på gymnasierne. Mange har måske allerede været i gang med en ungdomsuddannelse før, men er faldet fra, mens andre har været på arbejdsmarkedet i nogle år, men nu har brug for opkvalificering eller omskoling.

Alt i alt viser tabelsupplementet, at selvom hf på VUC ikke adskiller sig rent indholdsmæssigt fra stx og 2-årigt hf på gymnasierne, så tiltrækker uddannelsesstederne forskellige målgrupper.

Læs hele tabelsupplementet her.

Seneste nyheder
Vi skal indfri verdensmålene i fællesskab

Vi skal indfri verdensmålene i fællesskab

Engagementet var til at føle på, da lærere og kursister var samlet i Middelfart til konferencen VUC Verdensmål 4.7 torsdag i uge 47. Konferencens tema var ”Fra viden til handling”, og i løbet af dagen mødte deltagerne en masse gode bud på, hvordan VUC’erne kan blive...

Vestegnen HF & VUC vinder VUC Uddannelsespris 2022

Vestegnen HF & VUC vinder VUC Uddannelsespris 2022

Årets vinder af VUC’s Uddannelsespris blev Vestegnen HF & VUC. Det er 12. gang, at prisen bliver uddelt. I år havde dommerkomitéen valgt, at der er ikke skulle være noget overordnet tema som tidligere år, men valgte i stedet, at alle typer af projekter kunne...