Pia Olsen Dyhr deltager i VUC deler Viden

17. aug 2021

Det er ikke alle, der er gået den lige vej, men alle skal have mulighed for at tage en uddannelse. Det skaber nemlig social mobilitet. Det er temaet for årets VUC deler Viden, der finder sted den 29. september, hvor blandt andet Pia Olsen Dyhr (SF) lægger vejen forbi.

Grundskole, ungdomsuddannelse, videregående uddannelse, arbejde. Det er den vej, der er blevet indprentet i børn og unge de seneste årtier. Den lige vej. Men hvis man kommer fra en familie med mindre kendskab eller lave forventninger til uddannelse, kan den lige vej være svær at følge, og der er stadig en del, der ikke gennemfører en uddannelse i ungdomsårene.

Det påvirker både deres eget og deres børns liv, for selvom vi er gode til at bryde den negative sociale arv i Danmark, er der stadig mange, der har svært ved at gennemføre med en uddannelse.

Derfor er temaet for årets VUC deler Viden social mobilitet og uddannelse. I løbet af dagen vil blandt andet Jens-Peter Thomsen, seniorforsker fra VIVE, og Lars Olsen, forfatter og journalist, holde oplæg om, hvordan vi øger den sociale mobilitet gennem uddannelse.

Partiformand og medlem af Folketinget for SF, Pia Olsen Dyhr, lægger også vejen forbi til en samtale med Politikens uddannelsesredaktør, Jacob Fuglsang. Hun vil fortælle om sin klasserejse, hvordan hendes møde med uddannelsessystemet var, da hun blandt andet tog en hf-eksamen på VUC som voksen, og hvordan SF vil styrke den sociale mobilitet.

Konferencen ’VUC deler Viden’ finder sted den 29. september 2021 fra 10-16 i Middelfart, og tilmeldingen er åben.

Læs mere om konferencen og se hele programmet her.

 

Seneste nyheder
Q & A: Mød den nye formand for Danske HF & VUC (Bestyrelserne)

Q & A: Mød den nye formand for Danske HF & VUC (Bestyrelserne)

Birgit Lise Andersen blev den 18. april valgt til formand for Danske HF & VUC (Bestyrelserne). Hun vil arbejde for endnu bedre uddannelser og mere data i bestyrelsesarbejdet. Hvad ser du frem til i dit virke som formand for Danske HF & VUC (Bestyrelserne)? Jeg...

Bedre transport er afgørende for unges uddannelse på landet

Bedre transport er afgørende for unges uddannelse på landet

Der bor færre på landet end i byerne. Men derfor behøver uddannelsestilbuddene ikke at være ringere. Det var et af de budskaber, der blev fremført på VUC Årsmøde 2024. Få busserne tilbage på vejene! Det var en af de vigtigste pointer, da Mette Pless, Ph.d. og...