Pia Olsen Dyhr deltager i VUC deler Viden

17. aug 2021

Det er ikke alle, der er gået den lige vej, men alle skal have mulighed for at tage en uddannelse. Det skaber nemlig social mobilitet. Det er temaet for årets VUC deler Viden, der finder sted den 29. september, hvor blandt andet Pia Olsen Dyhr (SF) lægger vejen forbi.

Grundskole, ungdomsuddannelse, videregående uddannelse, arbejde. Det er den vej, der er blevet indprentet i børn og unge de seneste årtier. Den lige vej. Men hvis man kommer fra en familie med mindre kendskab eller lave forventninger til uddannelse, kan den lige vej være svær at følge, og der er stadig en del, der ikke gennemfører en uddannelse i ungdomsårene.

Det påvirker både deres eget og deres børns liv, for selvom vi er gode til at bryde den negative sociale arv i Danmark, er der stadig mange, der har svært ved at gennemføre med en uddannelse.

Derfor er temaet for årets VUC deler Viden social mobilitet og uddannelse. I løbet af dagen vil blandt andet Jens-Peter Thomsen, seniorforsker fra VIVE, og Lars Olsen, forfatter og journalist, holde oplæg om, hvordan vi øger den sociale mobilitet gennem uddannelse.

Partiformand og medlem af Folketinget for SF, Pia Olsen Dyhr, lægger også vejen forbi til en samtale med Politikens uddannelsesredaktør, Jacob Fuglsang. Hun vil fortælle om sin klasserejse, hvordan hendes møde med uddannelsessystemet var, da hun blandt andet tog en hf-eksamen på VUC som voksen, og hvordan SF vil styrke den sociale mobilitet.

Konferencen ’VUC deler Viden’ finder sted den 29. september 2021 fra 10-16 i Middelfart, og tilmeldingen er åben.

Læs mere om konferencen og se hele programmet her.

 

Seneste nyheder
FGU og VUC løser en vigtig opgave for samfundet

FGU og VUC løser en vigtig opgave for samfundet

Af Pernille Brøndum, formand for Danske HF & VUC og Hanne Fischer, formand for direktør- og rektorkollegiet i FGU Danmark En af tidens meget omtalte udfordringer er, at vi i 2030 ifølge BUPL og Danske SOSU-skoler kommer til at mangle 14.000 pædagoger og 16.000...

Fælles brev til skoler og undervisere om undervisning til svære emner

Fælles brev til skoler og undervisere om undervisning til svære emner

Danske HF & VUC er gået sammen med en række andre skoleforeninger og foreninger på uddannelsesområdet om et fælles brev om undervisning i svære emner. Det er ikke alle emner, der er lige nemme at tage op i undervisningen. Det kan være emner om LGBT+-området,...