Reformkommissionen anbefaler gratis avu og nemmere adgang til FVU

7. apr 2022

Onsdag den 6. april præsenterede Reformkommissionen deres første anbefalingsrapport, ”Nye reformveje 1”. Rapporten er delt op i tre dele med fokus på videregående uddannelse, fra ufaglært til faglært og lettere at drive virksomhed.

Rapportens anden del, der omhandler fra ufaglært til faglært, præsenterer Reformkommissionen en række anbefalinger inden for videre- og efteruddannelse. Blandt anbefalingerne er:

  • Virtuelt optag på FVU, der skal lette adgangen til FVU
  • Gratis løft af grundlæggende kompetencer på avu
  • Målrettet FVU for personer uden dansk som modersmål

Formand for Danske HF & VUC, Pernille Brøndum, er tilfreds med de første anbefalinger og siger:

”Det er en god start. Reformkommissionen lægger ikke op til de helt store strukturelle ændringer af VEU, fordi det overordnet set fungerer, men den vil skrue på nogle knapper, som gør det mere attraktivt at tage efteruddannelse eller opkvalificere sig, for eksempel med gratis adgang til avu. Vi ser gerne, at det gælder for alle voksenuddannelserne, også hf-enkeltfag, så vi får opkvalificeret flest muligt. Vi ser frem til, at hf-enkeltfag kommer med i den næste rapport.”

Rapporten er den første af tre. Den næste rapport kommer i løbet af efteråret og omhandler voksne og unge på kanten af uddannelse og job, integration og systemets møde med borgeren, mens den sidste rapport kommer i løbet af december. Den sidste rapport vil indeholde anbefalinger om skole og dagtilbud, ungdomsuddannelser og oprustning af uddannelsesforskning.

Reformkommissionens anbefalingsrapport ”Nye reformveje 1” kan læses her.

Seneste nyheder
FGU og VUC løser en vigtig opgave for samfundet

FGU og VUC løser en vigtig opgave for samfundet

Af Pernille Brøndum, formand for Danske HF & VUC og Hanne Fischer, formand for direktør- og rektorkollegiet i FGU Danmark En af tidens meget omtalte udfordringer er, at vi i 2030 ifølge BUPL og Danske SOSU-skoler kommer til at mangle 14.000 pædagoger og 16.000...

Fælles brev til skoler og undervisere om undervisning til svære emner

Fælles brev til skoler og undervisere om undervisning til svære emner

Danske HF & VUC er gået sammen med en række andre skoleforeninger og foreninger på uddannelsesområdet om et fælles brev om undervisning i svære emner. Det er ikke alle emner, der er lige nemme at tage op i undervisningen. Det kan være emner om LGBT+-området,...