Tillykke med en aftale, der prioriterer uddannelse

26. jun 2019

PRESSEMEDDELELSE: Vi får en regering, der igen vil satse på uddannelse. Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Radikale Venstre er blevet enige om en politisk forståelse med en række gode tiltag. Nu handler det om at gøre ambitionerne til virkelighed. Vi glæder os til et godt samarbejde.

I nat blev Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Radikale Venstre enige om en politisk forståelse, der danner grundlag for, at Danmark får en ren socialdemokratisk regering.

I den slår de fire partier fast, at uddannelse er en grundpille i det danske velfærdssamfund, og en ny regering vil derfor satse på uddannelse.

Omprioriteringsbidraget skal fjernes, der er enighed om at lave en plan for at bevare gode uddannelsesmuligheder i hele landet, og de vil sikre, at de lukningstruede VUC’er fortsætter.

Det glæder formanden for Danske HF & VUC – Lederne, Pernille Brøndum:

”Jeg er rigtigt glad for at se, at den nye regering og dens parlamentariske grundlag vil arbejde for, at der er gode muligheder for uddannelse i hele landet, blandt andet ved at bevare de sårbare VUC’er. Det er helt essentielt, hvis vi skal blive ved med at bidrage til sammenhængskraft og fortsat social mobilitet for det danske samfund.”

13 VUC-afdelinger står til at komme under 100 årskursister i det kommende skoleår, og derfor bliver de anset for at være sårbare og i risiko for på sigt at lukke. Med aftalen ser det ud til, at afdelingerne kan fortsætte, hvilket betyder bedre mulighed for at tage uddannelse, uanset hvor man bor i landet.

”Hvis vi gerne vil have et samfund, hvor alle har lige mulighed for at tage en uddannelse, nytter det ikke noget, at uddannelserne er centraliseret omkring de større byer. Vi ved af erfaring, at det ikke er alle, der har mulighed for at flytte langt for at tage en uddannelse, og samtidigt bliver de fleste i det område, hvor de har uddannet sig. Der er også brug for lærere, sygeplejersker og pædagoger uden for de større byer, så derfor skal det selvfølgelig også være muligt at uddanne sig uden for byerne,” siger Pernille Brøndum.

Det er endnu uvist, hvem der bliver undervisningsminister i den socialdemokratiske regering, men Pernille Brøndum har allerede nogle ønsker til den kommende minister.

”Jeg håber på et godt samarbejde med den nye undervisningsminister, og jeg håber, at ministeren kan se, hvor vigtigt det er, at VUC’erne er her. Vi står med en utroligt vigtig samfundsopgave, da det ikke er alle, der går den lige vej gennem uddannelsessystemet. Men at man ikke tog den lige vej, betyder ikke, at man ikke har kompetencerne og motivationen til at bidrage til samfundet. Langt fra. Derfor er det vigtigt, at vi har et rummeligt og fleksibelt uddannelsessystem med gode uddannelsesmuligheder uanset baggrund og postnummer,” siger hun.

Kontakt:

Pernille Brøndum, formand for Danske HF & VUC – Lederne, tlf: 4079 8249, mail: pr@nvsvuc.dk

Josephine Christine Hald Pedersen, kommunikationskonsulent hos Danske HF & VUC, tlf: 4045 9832, mail: jpe@vuc.dk

Seneste nyheder
Vi skal indfri verdensmålene i fællesskab

Vi skal indfri verdensmålene i fællesskab

Engagementet var til at føle på, da lærere og kursister var samlet i Middelfart til konferencen VUC Verdensmål 4.7 torsdag i uge 47. Konferencens tema var ”Fra viden til handling”, og i løbet af dagen mødte deltagerne en masse gode bud på, hvordan VUC’erne kan blive...

Vestegnen HF & VUC vinder VUC Uddannelsespris 2022

Vestegnen HF & VUC vinder VUC Uddannelsespris 2022

Årets vinder af VUC’s Uddannelsespris blev Vestegnen HF & VUC. Det er 12. gang, at prisen bliver uddelt. I år havde dommerkomitéen valgt, at der er ikke skulle være noget overordnet tema som tidligere år, men valgte i stedet, at alle typer af projekter kunne...